Economie

Fabrica de sârmă din Buzău concediază 400 de angajați

Probleme pentru 400 de angajați buzoieni, care rămân fără loc de muncă în plină pandemie. Ductil Steel, una dintre cele mai cunoscute societăți din municipiul Buzău, a anunțat că renunță la aproape toți angajații.
Problemele pentru Ductil Steel, o companie care se ocupă cu producerea de sârmă și produse din sârmă, au început în urmă cu câțiva ani. Societatea a intrat în insolvență, a fost urmat un plan de reorganizare pentru ca în ultimele luni, odată cu debutul pandemiei, probleme să se acutizeze.

 
Angajații Ductil Steel au intrat în șomaj tehnic iar acum au aflat că majoritatea dintre ei nu vor reveni în câmpul muncii, ci își vor pierde locurile de muncă.

,, Este vorba de o concediere colectivă după câțiva ani de zile de reorganizare și de insolvență a societății. Au fost probabil  câteva erori manageriale, a fost  și o lipsă de investiții în domeniul consumului de fier într-o anumită perioadă, infrastructurta rutieră lasă de dorit. Au fost cauze din mai multe direcții cu privire la viitorul acestei societăți și nu numai”, a declarat la Focus Tv, liderul de sindicat Vasile Minică.
Societatea a notificat deja AJOFM și a anunțat concedierile colective. Urmează parcurgerea anumitor proceduri astfel că angajații Ductil Steel vor rămâne fără un loc de muncă, cel mai probabil, de la finele lunii octombrie.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: