Eveniment

Florin Iordache rămâne președintele Consiliului Legislativ

Curtea Constituțională (CCR) a respins miercuri, ca neîntemeiate, cu unanimitate de voturi, sesizările depuse de PNL și USR împotriva numirii deputatului PSD Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ (CL), au declarat surse din cadrul Curții pentru G4Media.ro.

De asemenea, și sesizarea împotriva numirii senatorului USR George Dircă la șefia Secției de evidență a legislației a fost respinsă de CCR.

Potrivit surselor citate, toți cei opt judecători prezenți la ședință (Livia Stanciu a absentat) au votat pentru respingerea sesizărilor depuse de PNL și USR. Judecătoarea Simina Tănăsescu a pledat pentru respingerea sesizărilor ca inadmisibile, dar ceilalți judecători au votat pentru respingerea lor ca neîntemeiate.

Florin Iordache a informat, între timp, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că a depus încă de pe 9 noiembrie jurământul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.


Curtea Constituţională a amânat săptămâna trecută, pentru a doua oară, pronunțarea unei decizii în ceea ce privește legalitatea numirii deputatului PSD, Florin Iordache, în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: