Politică

Gorghiu vrea să lase PSD fără subvenția de la stat

Senatorul PNL Alina Gorghiu cere Autorităţii Electorale Permanente (AEP) să suspende acordarea subvenţiilor către PSD, în contextul în care trezorierului social-democraţilor, Mircea Drăghici, a fost pus sub acuzare pentru delapidare.

„Având în vedere că există, conform comunicatului de presă al DNA din data de 02.04.2019, suspiciunea rezonabilă că domnul Mircea Drăghici nu a respectat dispoziţiile art. 25 alin. (2) raportat la alin. (1) din Legea nr. 334/2006, unde se prevede clar ce destinaţii pot avea veniturile care provin din subvenţii de la bugetul de stat, E OBLIGATORIU ca AEP să acţioneze în consecinţă. Astfel, demersul legal constă în suspendarea acordării subvenţiei PSD, în conformitate cu art. 24 alin. (1) din Legea nr. 334/2006. Acest articol prevede că acordarea subvenţiei de la bugetul de stat poate fi suspendată temporar, prin decizie a Autorităţii Electorale Permanente, pentru încălcarea art. 25 alin. (1) şi (2)”, subliniază Alina Gorghiu.

Senatorul PNL aminteşt că, potrivit datelor publice, AEP acordă PSD peste 7,5 milioane de lei lunar.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD, este urmărit penal de DNA pentru delapidare şi utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate. Mircea Drăghici a fost audiat marţi la DNA. Trezorierul PSD a reacţionat pe Facebook, spunând că, „deocamdată, nu poate stabili un procuror, fie el şi de la DNA, în ce condiţii un partid închiriază un imobil, la ce preţ şi pentru ce termen”.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: