Comunitate

Incendiu la un azil de bătrâni din Oradea

Un incendiu a izbucnit, în noaptea de joi spre vineri, în bucătăria unui centru pentru persoane vârstnice din cartierul orădean Episcopia, dar din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

 
Senzorii pentru fum instalaţi în clădire au alertat rapid personalul azilului, care au chemat pompierii.

Potrivit maiorului Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, alerta s-a dat în jurul orei 00.40, iar cele trei echipaje de pompieri care au intervenit au stins cu rapiditate flăcările. "În momentul sosirii forţelor de intervenţie la adresa indicată, ardea un corp de iluminat din interiorul bucătăriei, întreaga încăpere fiind inundată cu fum. Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului efectul termic al curentului electric, produs de un cablu electric defect", a transmis Roşca, vineri, printr-un comunicat de presă.

Doar respectiva lampă de iluminat a fost distrusă de flăcări, însă zugrăveala din bucătărie a fost afectată de fum, aşa că încăperea va avea nevoie de renovări.

Aflat pe strada Vămii, acest centru de reintegrare socială pentru vârstnici  a fost reabilitat în urmă cu şase ani, printr-un proiect pe fonduri europene derulat de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Primăria municipiului. Azilul are o capacitate de 48 de locuri şi este administrat de asociaţia Smiles.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: