Sport

Ionuţ Stroe: Nu putem desfăşura competiţii cu echipe carantinate

Ministrul sportului Ionuț Stroe consideră că va fi foarte dificilă derularea competiţiilor sportive în actualele condiţii. Oficialul MTS a precizat că un sportiv infectat, mai ales în zona sporturilor de echipă, ar pune în pericol şi ar bloca întreaga competiţie în care participă.

Ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat că reluarea competiţiilor sportive în României s-ar putea realiza în prima parte a lunii iunie, din punctul său de vedere, însă a precizat că este prematur de stabilit o dată certă, deoarece nu se cunoaşte evoluţia pandemiei.

Ionuț Stoe e de părere că va fi haos dacă un singur sportiv va fi depistat pozitiv cu COVID-19. ”Slavă Domnului că în acest moment nu avem niciun caz de infectare în sportul românesc. Chiar dacă măsurile au fost drastice şi unii ne-au criticat, ele au funcţionat. Un sportiv infectat, mai ales în zona sporturilor de echipă, pune în pericol şi blochează întreaga competiţie. De asta măsurile sunt drastice. Nu vrem să ajungem în această situaţie şi de aceea înainte de competiţii, medalii, trofee, performanţă şi altele trebuie să punem siguranţa sportivilor. Nu putem desfăşura competiţii cu echipe carantinate”, a spus Ionuț Stroe.

Dacă un sportiv este depistat pozitiv regulile de urmat vor fi clare, întreaga echipă din care face parte, staff-ul echipei şi angajaţii clubului cu care ar fi putut lua contact, vor intra în carantină. Mai mult, dacă acesta a jucat deja contra altei echipe în perioada infectării va intra în carantină şi acea echipă.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: