Sport

Televiziunile au decis ce se întâmplă cu meciurile Ligii 1

Finalul de sezon are șanse tot mai mici să se dispute în Antalya cum se discutase la nivel de LPF. Deținătorii drepturilor TV spun că produsul lor s-ar deteriora vizibil dacă ar transmite meciuri disputate pe niște terenuri de antrenament, rudimentare, fără tribune.

Televiziunile au decis ce se întâmplă cu mutarea Ligii 1 în Antalya. Federația Română de Fotbal, prin Gabriel Bodescu, propusese mutarea tuturor echipelor din prima ligă în Antalya pentru două luni și disputarea acolo a partidelor rămase, 8 etape din play-off și 12 runde din play-out. Planul luase în calcul costurile, condițiile pentru deplasarea în Turcia, dar s-a împotmolit într-un criteriu important: nu există suficiente stadioane.

FRF și LPF aveau de gând să programeze ultimele jocuri din sezon pe terenuri pe care echipele românești se antrenează iarna, suprafețe bune pentru pregătire, dar improprii organizării unor partide oficiale.

Cele mai multe terenuri sunt rudimentare, doar cu vestiare sau cu câte o tribună mică. Deținătorii drepturilor TV nu sunt de acord cu un asemenea scenariu, țin ca reluarea campionatului să fie permisă numai în condiții normale de Liga 1, pe niște arene omologate, cu facilități suficient de bune pentru televizarea meciurilor.

Amicalele pe care le jucau echipele iarna erau filmate cu câte o cameră, de la nivelul gazonului. Repetată la jocuri oficiale, producția asta ar afecta calitatea și, implicit, audiența televiziunilor și veniturile din publicitate. Drepturile TV pentru un sezon întreg  valorează 28 de milioane de euro. Cluburile au încasat deja 26 de milioane de euro, din care o parte constituie bani luați în avans.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: