Comunitate

La Universitatea A.I.Cuza din Iași au fost exmaticulați 13000 de studenți în ultimii 5 ani


Numai în ultimii 5 ani au fost exmatriculaţi peste 13.000 de studenţi, din care aproape 10.000 înainte de licenţă şi peste 3.000 de la master. Cei mai mulţi (aproape 3.000) sunt de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, care este şi cea mai mare din Universitatea „Al.I. Cuza“. Raportat la numărul de studenţi, o rată de exmatriculare foarte mare este la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, unde aproape 2.000 de tineri au renunţat la studii în ultimii cinci ani.
 
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a exmatriculat în ultimii cinci ani 9.893 de studenţi de la licenţă şi 3.146 de la master, conform documentelor furnizate „Ziarului de Iaşi“ în urma unei solicitări adresate instituţiei. Cifrele sunt valabile din anul universitar 2015 - 2016 şi până în anul universitar ce s-a încheiat în iulie, 2019 - 2020, şi însumează mai mult decât toţi studenţii înmatriculaţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi sau aproape de trei ori mai mulţi decât cei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“.

Abandonul universitar nu este o noutate în mediul academic, din ţară sau de la nivel naţional. Cifrele din ultimii arătau că sunt universităţi care au rata de abandon de aproape 50% la nivelul anului I, fapt ce afectează în primul rând finanţarea instituţiilor de învăţământ superior, fiindcă în România funcţionează în continuare, în ciuda promisiunilor guvernelor din 2011 încoace, finanţarea/ student. Cifrele de la UAIC ne arată însă o serie de trenduri neaşteptate.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: