Eveniment

Măsuri drastice în Italia după 16 ianuarie

Un nou Dpcm (decret ministerial) a fost decis după întâlnirea premierului italian Giuseppe Conte cu șefii delegației majoritare. Măsurile vor intra în vigoare de la 16 ianuarie. Printre acestea se numără interzicerea deplasării între regiunile galbene, extinderea stării de urgență, introducerea benzii albe, intrarea automată în banda roșie, închiderea barurilor după ora 18.00, potrivit Corriere.it.
  
Noul Dpcm trebuie discutat luni, 11 ianuarie, cu președinții regiunilor, având în vedere raportul care va fi trimis în Parlament pe 13 ianuarie de către ministrul sănătății, Roberto Speranza.

Pentru a preveni adunările de stradă și viața de noapte, guvernul intenționează să interzică servirea alimentelor și a băuturilor din baruri după ora 18:00. Este permisă doar livrarea la domiciliu. O măsură care nu va afecta restaurantele.

Printre problemele care trebuie abordate se numără și starea de urgență pe care guvernul ar dori să o extindă doar pentru trei luni - deci până la 30 aprilie - pentru a lua în considerare apoi dacă va cere Parlamentului o nouă prelungire, în special în urma rezultatelor campaniei de vaccinare.

 Interzicerea călătoriei între regiunile portocaliu și roșu este deja prevăzută. Acum se ia în considerare dacă trebuie aplicată măsura şi între regiunile galbene.

Muzeele ar putea redeschide cel puțin în zonele galbene.

Teleschiurile riscă să nu se redeschidă pe 18 ianuarie, cel puțin în regiunile care au decis să nu își redeschidă școlile.

Vizualizări: 722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: