Politică

Ministru Tătaru deghizat în agent de turism

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, vorbea despre restricționarea circulației pe Valea Prahovei și litoralul românesc.
 
El a precizat că se analizează situația de pe Valea Prahovei și litoral, pentru că ”acolo se respectă cel mai puțin regulile”, dar că nu este cazul de a fi impusă carantina în destinațiile de vacanță.

Lăsând la o parte dacă se va lua sau nu această decizie, haideți să ne gândim din alt unghi la această poveste. Desigur, nimeni nu dorește să ni se restricționeze circulația către Valea Prahovei și litoralul românesc, dar să privim partea bună. Sau, și mai potrivit, haideți să ne restricționăm singuri accesul către destinațiile extrem de populate și să alegem ”destinații secrete” din țara noastră.

Dacă prin absurd s-ar ”închide” Mamaia, Vama Veche și Valea Prahovei din cauză că nu se respectă regulile din pandemie, am putea redescoperi și noi România și nu ne-am mai duce doar în aceste destinații atât de bătătorite.

Dacă am înțelege că există și alte destinații fanstastice în România, s-ar putea dezvolta turismul mult mai mult. De exemplu: Valea Buzăului. La intrarea din Buzău când vii dinspre Brașov, te lovește un peisaj care te va impresiona. Ați auzit de Focurile Vii? De Ansamblul Rupestru de la Aluniș? Tabăra de sculptură Măgura? Lacul Mocearu? Barajul Siriu? Lacul Vulturilor? Muntele de Chihlimbar? Vulcanii Noroioși? Platoul Meledic? Dacă nu ați auzit de așa ceva, faceți o plimbare pe Google Maps și convingeți-vă că merită să le vedeți. Fiecare județ are minunile sale care merită vizitate, dacă încercăm să vedem că în România mai există și altceva în afară de litoral și Valea Prahovei unde trebuie să stai într-un trafic de coșmar ca să ajungi la destinație. Și parcă nu vrei să-ți petreci concediul printre mașini...

Booking.com vă așteaptă. Veți găsi imediat cazare în zonele foarte puțin exploatate din România. Și nu este nevoie, când mergeți în aceste destinații, să vă plănuiți concediul cu jumătate de an înainte. Găsiți locuri de cazare fără probleme chiar și de pe o zi pe alta. Iar în destinațiile de acest fel, nefiind aglomerat, este greu de crezut că nu se pot respecta măsurile cerute în pandemie...

Vizualizări: 31

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: