Externe

Mister: Cinci sinucideri la Universitatea Cambridge

Universitatea Cambridge a demarat o investigație după ce în ultimele luni cinci studenți ai săi s-au sinucis sau sunt suspecți de suicid, relatează The Guardian.


Profesorul Graham Virgo, vicecancelar al prestigioasei instituții de învățământ superior, a declarat că primele informații sugerează că decesele primilor patru studenți nu au avut legătură între ele, aceștia studiind la facultăți diferite, în timp ce al cincilea este încă anchetată.

 

Toate cele cinci decese au avut loc între lunile martie și iunie ale acestui an - una în martie, trei în mai și una luna trecută.

Reprezentanții Universității Cambridge au precizat că una dintre acestea a fost confirmată de către un medic legist ca fiind o sinucidere în timp ce celelalte patru sunt tratate ca potențiale suiciduri.

BBC notează că situația este cu atât mai îngrijorătoare întrucât în anteriorii patru ani s-au sinucis alți patru studenți ai universității, creșterea subită a numărului de cazuri în 2022 provocând alarmare la universitate.

 

Virgo a relatat că după înregistrarea celui de-al patrulea deces anul acesta universitatea a luat legătura cu agențiile relevante din cadrul NHS, sistemul național de sănătate publică al Marii Britanii, și a creat un grup de anchetă care să „revizuiască ce s-a întâmplat și ce lecții pot fi învățate”.

Al cincilea deces a avut loc după crearea grupului de anchetă. În 2021 serviciul central de asistență psihologică al universității a înregistrat 2.123 de cereri în timp ce serviciile individuale ale colegiilor componente au raportat 453 de studenți care au cerut ajutor.

 

Ben Dalitz, unul dintre liderii asociației studenților Universității Cambridge, spune că universitățile au fost însărcinate de guvern cu crearea unor politici privind prevenirea suicidului dar că propunerea inițială de la Cambridge „a fost modificată destul de mult”.

„Conducerea superioară a universității a cedat în fața presiunilor făcute de șefii colegilor pentru a relaxa politicile și deja eram destul de îngrijorați să vedem că ceea ce a început ca o discuție despre siguranța studenților s-a transformat în una despre răspunderea legală”, afirmă el.
 

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: