Stil de viață

Oja semipermanentă câștigă teren. Motivele!

Atat oja clasica cat si oja semipermanenta vin cu avantajul ca permit crearea manichiurii cu aspect natural. Sunt solutii de ingrijire si igienizare a unghiilor la indemana si sunt accesibile. Pentru a face diferenta intre acestea am luat in calcul mai multe aspecte: timpul petrecut la salon, rezistenta si durabilitatea manichiurii, aspectul si frecventa. 

Timpul este pretios, asa ca trebuie bine valorificat. Cele mai multe dintre femeile active nu isi permit sa piarda timp, nici macar cu placutele operatiuni de infrumusetare sau de ingrijire a unghiilor. 

Oja clasica se indeparteaza rapid insa se usuca anevoios. Oricat de rapid s-ar descurca manichiurista, trebuie timp pentru aplicarea corecta a doua straturi de lac dar si pentru uscarea acestora. In cazul ojei semipermanente, lucrurile sunt clare si simple pentru ca aceasta se usuca in doar cateva secunde sub o lampa le uv. Indepartarea stratului anterior este o sarcina la fel de confortabila, in special cand treaba este realizata de o profesionista. Executarea unei manichiuri cu oja clasica poate dura mai mult decat cea realizata cu oja semipermanenta. Deci poti salva timp pretios alegand varianta a doua.

Rezistenta este o constanta variabila, de la o femeie la alta. Aceasta este influentata de cateva particularitati ale unghiilor dar si de activitatile cotidiene. In cazul unghiilor ingrijite cu oja clasica, aspectul impecabil se poate pastra aproximativ o saptamana, asta daca compatibilitatea unghie - lac este una buna si nu sunt executate multe treburi casnice fara protectie. 

Oja semipermanenta este mai rezistenta, iar aspectul unghiilor ramane impecabil pentru doua saptamani sau mai mult, chiar si cand sunt realizate frecvent  activitati gospodaresti  precum curatare a veselei, igienizare a obiectelor sanitare, curatare a geamurilor. In cazul manichiurii cu oja semipermanenta, purtarea manusilor devine optionala, unghiile nefiind afectate de apa si agentii de curatare.

Executarea manichiurii are ca scop ingrijirea corecta a unghiilor, prin curatare, slefuire si indepartare a cuticulelor dar si pictare a lor cu oja sau lac, astfel ca acestea sa aiba aspect lucios, proaspat, natural. 

Oja clasica ofera unghiilor aspect lucios, dar doar pentru doua-trei zile, dupa care se matuieste si nu mai prezinta acelasi farmec de la inceput. Oja semipermanenta pe de alta parte nu isi modifica aspectul nici dupa doua saptamani, deci te poti bucura de unghii impecabile pentru mai mult timp.

Chiar si cele mai atente dintre doamne nu reusesc sa isi pastreze impecabila manichiura realizata cu oja clasica decat pentru cateva zile, maxim o saptamana. Asta se intampla datorita caracteristicilor lacurilor. 

Alegand manichiura cu oja semipermanenta vei putea merge mai rar la salon, o data la doua sau trei saptamani, asta in functie de cat de rapid iti cresc unghiile si cuticulele.

Afland care sunt particularitatile manichiurii realizate  cu oja clasica si oja semipermanenta, poti alege care este varianta potrivita pentru unghiile tale. 

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: