Economie

Piața Obor rămâne deschisă, în ciuda lui Orban

Piața Obor va rămâne deschisă, a anunțat duminică, pe pagina sa de Facebook, Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, care a afirmat că „măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare” pentru respectarea recomandărilor sanitare de combatere a pandemiei de coronavirus.

„Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră. În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă”, a scris primarul, pe Facebook.

Potrivit deciziei autorităților, piețele în spațiile închise ar urma să fie închise, începând de luni, în timp ce magazinele, inclusiv mall-urile, rămân deschise până la ora 21.00. Întrebat care este logica unei astfel de măsuri, secretarul de stat Raed Arafat a spus că riscul de transmitere a virusului este mult mai mare în piețe, unde, de exemplu, nu se poate plăti cu cardul, în timp ce în magazine aplicarea regulilor este mai "controlabilă".

Chiar premierul Ludovic Orban spunea joi seară, la Digi 24, că se va închide și Piața Obor, care "parcă e o zonă zoster".

"Măsura se aplică în special pieţelor agroalimentare închise. Piaţa Obor se va închide. La Bucur Obor au fost în controale de n ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă zoster. Chiar este evidenţiată în analizele epidemiologilor o rată destul de mare de răspândire în pieţe, pentru că acolo e şi contactul cu banul, dai banul, îţi dă restul. Nu poţi să cumperi cu card, trebuie să dai banul cash", a declarat Orban.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: