Comunitate

Primarul din Tg Mureș vrea să dea aprobări pentru conceperea copiilor

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aiba copii, care sa tina cont de dovada unui loc de munca, a unei locuinte stabile, o "situatie financiara acceptabila", "un nivel de educatie minim stabilit prin lege" si o varsta minima.

"In Romania exista multe familii defavorizate (nu ma refer la persoane cu dizabilitati), ci la cei apti de lucru care nu vor sa munceasca, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: sa aiba o sursa de venit. Aceste medii genereaza infractionalitate crescuta, abandon, lipsa de educatie etc.", afirma el.

Dorin Florea sustine, intr-o postare pe Facebook intitulata "Aducerea pe lume a unui copil ar trebui sa fie o mare responsabilitate intr-un stat civilizat", ca "lipsa dezbaterilor publice si a discutiilor organizate intr-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotarari de Guvern si alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmari de cele mai multe ori ciudate".

"Asa se intampla si in cazul legislatiei privind acordarea indemnizatiei de crestere a copilului care, dupa parerea mea, ar trebui abordata altfel. Nimeni nu se poate opune dorintei de a avea un copil, insa populatia trebuie constientizata ca responsabilitatea cresterii si formarii unui copil este uriasa. De mai bine de sase ani, am atras atentia asupra acestor aspecte, dar se pare ca pe nimeni nu intereseaza. Reiau acest subiect si propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor sa aduca pe lume copii, ancheta care sa tina cont de urmatoarele lucruri:

- dovada unui loc de munca si a unei locuinte stabile;
- situatie financiara acceptabila;
- un nivel de educatie minim stabilit prin lege;
- varsta minima la care un adult sa devina parinte, etc.", scrie Florea.

El adauga ca, in cazul in care un cuplu care nu indeplineste aceste conditii are totusi un copil, acesta ar trebui preluat de stat, pentru a avea conditii corespunzatoare.

Ce nu a spus primarul despre aceasta procedura este dacă în decursul ei cuplurile ar trebui să facă o cerere la primărie prin care să ceară aprobarea primarului în vederea conceperii unui copil și dacă se poate primarul să le spună ziua,ora și minutul propice conceperii... 

"

Vizualizări: 82

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: