Administrație

Sindicaliștii din MAI cer dezbaterea reformei ministerului

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a transmis, marţi, precizări cu privire la reforma Ministerului Afacerilor Interne anunţată de ministrul Marcel Vela şi cere ca procesul să fie bine fundamentat, făcut transparent şi să ţină cont de drepturile poliţiştilor. ”Să nu fie utilizată ca un paravan pentru alte scopuri”, au transmis sindicaliştii, anunţân că vor participa miercuri la o nouă şedinţă pe această temă la MAI.

 
”Având în vedere că reorganizarea vizează drepturile profesionale şi economico-sociale ale membrilor noştri, reprezentanţii SNPPC - sindicat reprezentativ din punct de vedere juridic la nivelul Poliţiei Române - au solicitat participarea şi au fost fost invitaţi la şedinţă, pentru consultări, atât la nivel central, cât şi teritorial. Discuţiile nu au fost concludente, deocamdată, iar ca federaţie şi ca sindicat reprezentând drepturile/interesele a peste 40.000 de angajaţi ai MAI, considerăm că, în acest moment preliminar al procesului de reorganizare structurală, s-ar fi impus prezentarea unor direcţii clare de lucru, studiate şi concepute pe baza ştiinţei managementului organizatoric, a experienţei stucturale dobândite, a nevoii (reale şi justificate, nu doar clamate!) de eficientizare a serviciului public în slujba comunităţii şi a statului”, au transmis, marţi, sindicaliştii.

Sindicaliştii au prezentat o serie de aspecte care trebuie avute în vedere la reorganizarea activităţii:

- să fie realmente necesară şi să fie fundamentată prin analize aprofundate şi studii de impact pe toate planurile;
- să nu fie utilizată ca un paravan pentru alte scopuri (să nu fie materializată ,,pe repede-înainte” din motive obscure);
- să fie transparentă şi să fie dezbătută real cu partenerii de dialog social, conform legii;
- ,,să pună calul înaintea căruţei” (să respecte norme şi principii ştiinţifice);
- să nu neglijeze, cu orice preţ, drepturile şi interesele personalului;
- să fie fundamentată şi susţinută, după caz, sub aspect financiar (bugetul fiind deja aprobat, o reorganizare de amploare este dificil de pus în practică, acum);
- să aducă plus-valoare serviciului public, cetăţenilor şi statului.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţat că luna aceasta va prezenta o propunere de eficientizare şi restructurare a Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât acest minister să crească în percepţia românilor privind încrederea.

Vela a spus că a constatat că sunt prea mulţi poliţişti în birouri şi prea puţini în stradă, iar cei din stradă nu sunt bine dotaţi.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: