Eveniment

Sindicașiștii de la Combinatul de Oțeluri Târgoviște protesteză joi în fața Prefecturii

Sindicaliştii Combinatul de Oțeluri Târgoviște anunţă pentru joi un protest în faţa Prefecturii Dâmboviţa, nemulţumiţi că promisiunea guvernanţilor de a salva combinatul nu este pusă în practică.

 "Săptămâna trecută şi astăzi, 11.01.2021, am avut întâlniri cu reprezentanţii ai coaliţiei de guvernare de la USR Plus, pentru a le prezenta stadiul procedurii de preluare de către stat a activelor funcţionale de la COS Târgovişte. Ne-am întâlnit cu ei pentru ca avem acum la ministerul economiei un ministru al USR Plus - Claudiu Năsui şi de el depinde finalizarea procedurii de preluare. Am cerut o întâlnire cu actualul ministru al economiei pe subiectul COS Târgovişte şi încă nu avem un răspuns la solicitarea noastră", se arată într-o informare a Sindicatului Valahia, relatează Agerpres.

 
Sindicaliştii spun că nu mai e timp de aşteptat şi cheamă la protest în faţa Prefecturii Dâmboviţa, joi, de la 12.00 la 14.00.

"Nu mai este timp de aşteptat. Dacă vă interesează salvarea COS Târgovişte şi vreţi să le spuneţi asta politicienilor aflaţi acum la guvernare, veniţi în Piaţa Prefecturii joi, 14 ianuarie 2012, între orele 12.00-14.00. Am aşteptat destul! Vă aştept joi la protest. Vă rog să aveţi mască de protecţie şi să respectaţi distanţarea socială şi măsurile sanitare", susţine liderul Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, pe pagina de Facebook a sindicatului.

În luna noiembrie a anului trecut, la Târgovişte, ministrul Economiei de la acea vreme, Virgil Popescu, anunţa că activele funcţionale ale combinatului vor fi preluate de stat în contul datoriilor la ANAF, se va înfiinţa o societate comercială nouă în subordinea Ministerului Economiei, care va prelua inclusiv salariaţii combinatului. Ministrul a explicat, într-o întâlnire avută la acel moment în faţa Prefecturii Dâmboviţa cu reprezentanţi ai sindicatului de la COS Târgovişte, la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban, că aceasta este soluţia de salvare a COS Târgovişte şi de menţinere a salariaţilor combinatului.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: