Eveniment

Statele europene nu permit organizarea secțiilor de votare pe teritoriul lor.Românii din Diaspora nu vor putea vota decât prin corespondență


”Marile state europene nu ne permit pe data de 6 decembrie să avem secții de votare pe teritoriul acestor state și aici mă refer la Italia, Spania, Marea Britanie Germania din cauza pandemiei. Asta înseamnă că românii din diaspora nu au posibilitatea de a vota. Este un mare semn de întrebare și ar trebui făcută o discuție publică serioasă în acest sens. Este vorba despre 3-4 milioane de români. Haideți să vă spun clar, nu există nici un stat european care să ne permită acum alegerile.” a spus Marcel Ciolacu, în interviul acordat DCNews.ro, marți. 

Președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a confirmat, la B1 TV, informația îngrijorătoare pentru milioane de români din afara țării, care nu-și vor putea exercita dreptul de vot. ”Lucrurile sunt destul de complicate pe organizarea alegerilor în străinătate la aceste alegeri parlamentare. Am prelungit, prin proiectul adoptat astăzi de Parlament, cu 30 de zile perioada de înregistrare, deci cetățenii vor avea 21 octombrie termen limită pentru înregistrarea la votul prin corespondență, bineînțeles, și la secție, dar părerea mea este că cetățenii trebuie să se îndrepte în mod clar, concret către votul prin corespondență, pentru că secția se pare că nu va fi o alternativă la aceste alegeri din 6 decembrie. S-a realizat și procedura de votare și sâmbătă, dar, repet, nu este clar dacă vom avea secții de votare în străinătate la aceste alegeri”. 

Până acum, doar 7.000 de alegători din străinătate s-au înregistrat pentru votul prin corespondență. 

Vizualizări: 862

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: