Stil de viață

Au alergat 42 de kilometri... pe balcon

Un cuplu de sud-africani a alergat un maraton chiar pe balconul apartamentului lor din Dubai, în încercarea de a duce această iniţiativă la un nou nivel, pentru a-i ajuta pe oameni să suporte mai uşor izolarea din cauza pandemiei de coronavirus, transmite duminică AFP.

Collin Allin, 41 de ani, şi soţia sa, Hilda, au alergat 42,2 kilometri sâmbătă, adică peste 2.100 de curse dute-vino în balconul lor cu lungimea de 20 de metri.

Un cronometru montat de cei doi, care au difuzat maratonul online, a indicat că distanţa a fost parcursă în 5 ore, 9 minute şi 39 de secunde.

"Am făcut-o şi pe asta!" a anunţat Collin pe Instagram, alături de hashtagul #balconymarathon, felicitându-şi soţia pentru că a alergat primul său maraton şi mulţumindu-le oamenilor pentru încurajări.

"Vă mulţumesc pentru toată dragostea şi pentru susţinere (...) A fost extraordinar să vă avem (alături de noi) pe toată durata cursei", a mai spus el.

Fiica celor doi, Geena, 10 ani, a jucat rolul organizatorilor cursei, ea instalând panounuri care indicau "start" şi "întoarce" şi le-a furnizat părinţilor ei apă, gustări energizante şi o muzică potrivită pentru inspiraţie.

Perioada de izolare obligatorie la domiciliu l-a făcut şi pe un francez în vârstă de 32 de ani să alerge peste 6.000 de curse dus-întors în balconul său de 7 metri lungime. Francezul şi-a postat şi el alergarea pe Instagram şi a primit încurajări pe întreaga durată a cursei - peste 6 ore. Altcineva a făcut 727 de curse de jur împrejurul terasei apartamentului său, finalizând 42,2 kilometri în puţin peste 5 ore, în aplauzele vecinilor săi.

Autorităţile din Emiratele Arabe Unite au impus restricţii de deplasare pe timp de noapte, cu excepţia angajaţilor din sectoarele esenţiale, pentru a permite operaţiuni de spălare şi dezinfectare a spaţiului public. Cu 468 de cazuri de îmbolnăviri şi două decese, EAU îi încurajează pe rezidenţi să rămână în case pe timpul zilei şi să nu părăsească apartamentul decât în caz de nevoie.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: