Stil de viață

Avion-fantomă, abandonat pe aeroportul din Madrid

O aeronavă de tip McDonnel Douglas MD-87 este abandonată de mai bine de opt ani pe aeroportul Adolfo Suárez-Madrid Barajas. Avionul nu a mai zburat din 2010 dar partea cea mai interesantă a fost prezentată de autoritățile aeroportuare ce reglementează activitatea pe Barajas şi care au descoperit, cu surprindere, că nu se cunoaşte proprietarul aeronavei.

Avionul, care zace pe una din pistele aeroportului din 2010, se află într-o evidentă stare de abandon, fără ca nimeni să se mai intereseze de el. În încercarea de a-l găsi pe proprietar, autoritățile aeroportuare au publicat un anunț în Buletinul Oficial al Statului. Pentru a putea fi considerat în mod legal abandonat, autoritățile trebuie să notifice proprietarul timp de trei luni prin anunțuri în buletinul oficial, și să aștepte încă un an pentru ca cineva să-l revendice, iar dacă nimeni nu îl va revendica îl vor putea vinde la o licitație publică.

Aeronava McDonnell Douglas MD87 poate fi convertită într-un avion privat de lux şi se poate vinde pornind de la un preț situat în jurul a cinci milioane de dolari. Un alt caz similar s-a petrecut pe aeroportul din Kuala Lumpur, în 2015, când au fost descoperite trei aeronave Boeing 747 abandonate, care au fost vândute doi ani mai târziu. Întâmplările de acest gen sunt extrem de neobișnuite în industria aeronautică, care oferă facilități proprietarilor să scape de aparatele pe care nu le mai doresc.

Vizualizări: 313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: