Sport

Gianni Infantino are un contracandidat la preşedinţia FIFA

FIFA a încheiat marţi procesul de primire a candidaturilor pentru alegerile la preşedinţia organizaţiei din 5 iunie. Elveţianul Gianni Infantino, care este şi preşedintele în funcţie, va încerca să obţină al doilea său mandat, având o susţinere majoritară din partea celor 211 federaţii naţionale.

Infantino ar putea avea un rival în fostul internaţional elveţian Ramon Vega, despre care și-ar fi depus candidatura în ultima clipă. Alegerile pentru preşedinţia Federaţiei internaţionale de fotbal  vor avea loc cu prilejul Congresului FIFA programat pe 5 iunie la Paris.

Infantino a anunţat din luna iunie, înainte de debutul Cupei Mondiale 2018 din Rusia, că doreşte încă un mandat pentru a continua programul său, bazat pe principii de transparenţă şi bună guvernanţă. ''Am sprijinul a 190 de federaţii din lume. Avem o viziune pentru FIFA. Suntem în plină transformare. Doresc ca FIFA să fie puternică şi structurată'', a declarat recent preşedintele FIFA. De la venirea lui Infantino, rezervele forului internaţional au crescut de la 900 milioane euro la 2,3 miliarde euro, s-au făcut investiţii în dezvoltarea fotbalului feminin şi s-a introdus sistemul VAR (arbitraj video) la Cupa Mondială. Statutul FIFA prevede că la validarea candidaturilor trebuie îndeplinite printre alte condiţii: o scrisoare de susţinere din partea a cel puţin cinci federaţii naţionale şi participarea de formă activă în fotbal, ca jucător, oficial FIFA, al unei confederaţii sau federaţii, pe durata ultimilor cinci ani.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: