Eveniment

În 16 județe din România purtarea măștii devine obligtorie și în spațiile deschise

Purtarea măștii de protecție este obligatorie și în spațiile publice deschise aglomerate în aproape jumătate dintre județele României. În majoritatea cazurilor măsura intră în vigoare începând de astăzi, 1 august.

  
​Județele în care măsura a fost impusă sunt Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

În Teleorman, Giurgiu și Argeș terasele pot funcționa până la ora 23.00, iar evenimentele se pot organiza până la aceeași oră.
Luni, la nivelul municipiului București se așteaptă adoptarea măsurii privind obligativitatea purtării măștilor în zona pietonală a Centrului Vechi, cu excepția teraselor.

Astfel, românii, începând cu vârsta de 5 ani, vor purta mască în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise,în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri, oboare, piețe/târguri săptămânale, în incinta aeroportului, stațiilor CFR, autogărilor, pe peroaneîn stațiile mijloacelor de transport în comunla toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior, pe toată perioada stării de alertă.

 Programul activităţilor comerciale, redus
 Programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22.00 de luni până vineri şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică. 

La Constanţa, masca se va purta în zonele de promenadă din staţiunile turistice, în intervalul orar 18.00-24.00 în zonele tradiţionale unde se creează aglomerăriesplanadele din Eforie, Mamaia Năvodari, Costineşti sau Constanţa. La  Galaţi, masca va fi purtată în anumite intervale orare pe faleza Dunării.

De asemenea, au fost interzise comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 - 6.00.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: