Justiție

Student condamnat după ce a furat un cont de facebook

Un tânăr din Slobozia, student la București, a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare, după ce a furat un cont de facebook.

Mădălin Valentin H. nu îl cunoștea pe Alexandru Cristian O. înainte de aprilie 2017, când acesta din urmă a comandat de la el un server pe care îl scosese la vânzare pe olx. Cei doi s-au înțeles la preț, iar Mădălin H. a expediat coletul prin curier, așteptând să încaseze banii.

Alexandru O. nu a mai vrut coletul, fără a avea o explicație. Supărat, Mădălin H. a pus la cale un plan să se răzbune. A sunat la compania mobilă, profitând de faptul că știa numărului clientului, și a cerut ca acesta să fie blocat, pentru că ar fi pierdut cartela. Ulterior a mers la o reprezentanță Orange și a reușit să obțină o altă cartelă cu acel număr, asta în ciuda faptului că nu fusese el titularul numărului. Procedura a fost simplă, fiind vorba de o cartelă PrePay.

Având numărul de telefon, Mădălin H. a reușit să intre pe contul de facebook al bărbatului pe care era supărat și i-a postat în cronologie mai multe mesaje. „Pentru parolă, voi avea nevoie de o copie după buletinul tău, trimisă pe mail la: [email protected]” și „Totul va reveni la normal, atunci când îți vei cere scuze tuturor persoanelor jignite, țepuite pe net sau înșelate, vei achita orice datorie, împrumut plată, ridicări de bunuri comandate. Expect us".

Fapta acestuia a constituit însă  infracțiunea de acces ilegal la un sistem informatic, ceea ce i-a adus tânărului student o pedeapsă la închisoare cu suspendare. Sentința pronunțată de Tribunalul Bacău la începutul lunii decembrie poate fi atacată cu apel în zece zile.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: