Sport

Thierry Van Cleemput: „Simona e o mare campioană dar nu eram potriviţi”

Antrenorul belgian Thierry Van Cleemput s-a destăinuit în presa din Belgia în privinţa perioadei scurte în care a fost antrenorul Simonei Halep. Antrenorul susţine că cei doi au rămas în relaţii bune şi că doar diferenţele lingvistice şi cele ale metodelor de lucru au dus la acest deznodământ.

 Într-un interviu acordat jurnaliştilor de la rtbf.be, Van Cleemput a explicat pe larg cum a decurs colaborarea cu Simona Halep, cea care a pierdut prima finală a anului, la Doha: "Vreau să spun că totul a fost în regulă la Doha, ea este o mare campioană şi o fată grozavă. A avut un turneu bun, dar nu eram potriviţi. Nu o pot ajuta. Nu mi-e teamă să o spun. Nu pot oferi lucruri pe care nu le ştiu sau pe care nu ştiu cum să le ofer. Ea străluceşte şi are momente mai slabe pe teren. Când a avut momente mai slabe, nu au fost din cauza mea. Când a jucat bine, nu mi s-a datorat. Nu deţin “armele” cu care să o ajut. Nu aş fi vrut doar să-i fiu antrenor de dragul de a fi alături de Simona Halep sau de a avea un salariu. Aş fi vrut să fiu lângă ea din postura antrenorului, pentru că aş fi putut-o îndruma, dar metodele mele nu au coincis cu ale ei, niciunul dintre noi nu a simţit că putem lucra împreună. Ne-am gândit că nu ar trebui să o facem, altfel ar fi fost o greşeală. Am mai avut alte două oferte, dar nu regret că am ales-o pe Halep. Trebuie să experiementezi anumite lucruri pentru a realiza dacă e posibil sau nu. Am învăţat că meseria la care sunt bun e aceea de a lucra cu tinerii. Vreau să readuc în faţă că sunt fericit în urma experienţei de la Doha".

 Simona  Halep anunţase, imediat după semifinala de la Doha, că nu a semnat un contract cu fostul antrenor al lui David Goffin: "Nici nu am semnat pentru antrenor. Am hotărât acest lucru împreună şi prefer să rămân aşa. Ne cunoaştem de puţin timp şi este destul de greu. Vom vedea cum va decurge colaborarea, dar nu este deloc uşor".

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: