Social-media

WhatsApp șterge lunar două milioane de conturi

Încercând să stopeze sau măcar să reducă răspândirea de informaţii false, din aplicaţia WhatsApp sunt şterse lunar 2 milioane de conturi. Aproximativ  95% dintre cele 2 milioane de conturi sunt şterse  din cauza „comportamentul anormal pe WhatsApp”,  observat de companie. De această dată nu este vorba de comportamentul raportat sau sesizat de alţi utilizatori.

Datele au apărut  recent într-un ghid de bune practici al aplicaţiei, ghid publicat miercuri de Facebook care acum este proprietarul WhatsApp.Pentru început ghidul a fost publicat în India, cea mai mare piaţă pentru WhatsApp, unde există peste 200 de milioane de utilizatori, după ce guvernul din India a acuzat că au fost răspândite informaţii false prin WhatsApp. Aceste informaţii multiplicate în online au dus la formarea unor grupuri violente ce au declanşat 30 de incidente majore.

Pentru a preveni răspândirea de informaţii false, WhatsApp a limitat, din ianuarie, la cinci numărul de persoane către care o persoană poate retrimite un mesaj (forward).  De asemenea, reprezentanţii WhatsApp au anunţat că îi încurajează pe utilizatori să raporteze conturile care creează problemele şi că va folosi algoritmi de ”machine learning” pentru a elimina conturile care par să trimită mesaje bulk. Primele indiciile unui cont este fals ar fi acelea că nu are un status scris de o persoană şi că încearcă să trimită un volum mare de mesaje, la puţin timp de la înregistrare.

 Şi Facebook a anunţat că a şters anul trecut 1,5 miliarde de conturi, în doar jumătate de an, într-o perioadă încheiată în noiembrie, iar Twitter a precizat, în iulie 2018, că a şters câteva milioane de conturi considerate „problematice”.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: